Leksikon: Moraš pazit' ka'ci na vodi.

macan

Macan je vrlo rijetko domaći primjerak, češće je to muškarac iz nekog drugog mjesta ili čak zemlje koji se nekim čudom ljeti našao na dunavskom prudu i koji se sad bez ikakve potrebe tu prešetava s jednog kraja na drugi u oglednim kupaćim gaćama. Djeluje nekako šutljiv, a istovremeno je i preplanuo. Način na koji klincima vraća loptu ukazuje kako mu atletika nije nepoznata. Tu je nakratko, a kratkoća roka za spontano upoznavanje u lokalnim djevojkama i ženama samo pobuđuje znatiželju te ih neplanirano ometa pri čitanju.

Kada lokalni momak ne zna veslati, žene kažu da je to zato jer je mlakonja, kilavnikaki. Macani veslaju ko Verci, a žene kažu: “Jao, vidi kako je profinjen! A je sladak…”

Macani su u stanju na tjedan-dva napraviti rusvaj u feromonskoj slici sela ili čak manjeg grada. Autohtona mužjačka hijerarhija se ispretumba pa mnoge ljetne romanse završe kao ljetne romanse. No rijetko koji macan je nepogrešiv. Macan gubi titulu alfa-mužjaka onu večer kad se gadno napije, skine majicu i ispovraća se pa postane ili nepodnošljivi gnjavator ili zaspe ispod klupe u parku. Neki macani izgube titulu i kada se ispostavi da su tu zbog drugih macana.

Samo jedan komentar na macan

Kad ono...