Leksikon: Opravili!

tudum

Vrsta vina dobivena od Delaware hibridnih direktno rodećih sorti grožđa (u narodu poznatijim kao delivara, direktor, izabela inače porijeklom sa sjevernoameričkog kontinenta), koje alkoholnim vrenjem navodno daju veći udio metanola od uobičajenog. U Podunavlju se ne smatra vinom, a kamo li dobrim vinom, iako je u nekim dijelovima Domovine jedino vino koje se uopće proizvodi. Smatra se da dugoročno generacijsko pijenje takvog vina izaziva pojavu endemskog alkoholnog izobličenja psihe. Majke načete tudumom smiju se svojim sinovima koji se dovršeni tudumom valjaju po prašini dok ih ostali momci šutaju u rebra. Očevi se smiju cjelokupnoj situaciji. Sorte vinove loze od kojih se dobiva ova tekuća esencija osobina suprotnih mudrosti i ljepoti otporne su na tradicionalne europske bolesti pa ih rado uzgajaju ljubitelji kapljice lijeni od pijanstva. Proizvodnja ovog vina za promet, kao i rasparčavanje sadnica ovih sorti, zabranjena je.

Čovjek osobina onakvih kakve se poprimaju dugogodišnjim redovitim pijenjem tuduma. Glup i nesposoban čovjek, antitalent, latentno agresivan već i prije temeljite procjene konteksta.

Cirka 4 komentara na tudum

 1. ivan napisao:

  Samo retardirani idiot može o tudumu pisat takve nebuloze. Sisaj ti i dalje svoju kemiju .

 2. željko napisao:

  Ivane,potpisujem tvoje mišljenje, stvarno su iznesene nebuloze o posljedicama pijenja tuduma

 3. Omama napisao:

  Gdje ste se vas dvojica upoznali sa posljedicama?

 4. Sandro napisao:

  Meni je tudum do jaja vec zadnjih pet godina ga pijem i mogu rec da se ujutro budim bez mamurluka i glavobolje ko da nisam ni pio..ma da kazu da ne valja pretjerivat,al ok..

Aj ti reci...