Leksikon: Ausvajs bite!

macan

Macan je vrlo rijetko domaći primjerak, češće je to muškarac iz nekog drugog mjesta ili čak zemlje koji se nekim čudom ljeti našao na dunavskom prudu i koji se sad bez ikakve potrebe tu prešetava s jednog kraja na drugi u oglednim kupaćim gaćama. Djeluje nekako šutljiv, a istovremeno je i preplanuo. Način na koji klincima vraća loptu ukazuje kako mu atletika nije nepoznata. Tu je nakratko, a kratkoća roka za spontano upoznavanje u lokalnim djevojkama i ženama samo pobuđuje znatiželju te ih neplanirano ometa pri čitanju.

Kada lokalni momak ne zna veslati, žene kažu da je to zato jer je mlakonja, kilavnikaki. Macani veslaju ko Verci, a žene kažu: “Jao, vidi kako je profinjen! A je sladak…”

Macani su u stanju na tjedan-dva napraviti rusvaj u feromonskoj slici sela ili čak manjeg grada. Autohtona mužjačka hijerarhija se ispretumba pa mnoge ljetne romanse završe kao ljetne romanse. No rijetko koji macan je nepogrešiv. Macan gubi titulu alfa-mužjaka onu večer kad se gadno napije, skine majicu i ispovraća se pa postane ili nepodnošljivi gnjavator ili zaspe ispod klupe u parku. Neki macani izgube titulu i kada se ispostavi da su tu zbog drugih macana.

Samo jedan komentar na macan

Kad ono...